Nepoznati muškarci opremljeni elektronskim uređajima pratili novinarku VOICE-a

14:06:00 24.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novinarku redakcije Vojvođanskog instraživačko-analitičkog centra VOICE iz Novog Sada, Maju Živanović, u jutarnjim časovima na ulicama grada pratila su dvojica muškaraca, saopštilo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).

Nepoznati muškarci opremljeni elektronskim uređajima pratili novinarku VOICE-aMaja Živanović

Novinarka je muškarce primetila u svojoj blizini iako je više puta promenila kretanje i lokaciju, a za događaj postoje i svedoci. Ta dvojica su je dočekala ispred zgrade kada je krenula na posao. Jedan muškarac bio je visok, crn, sa zulufima, u jarko plavoj majici, dok je drugi bio niži, a obojica su u ušima imala slušalice koje su bile povezane sa elektronskim uređajima.

Ceo slučaj prijavljen je Tužilaštvu u Novom Sadu i policiji u ispostavi Stari grad.

NDNV je zabrinut zbog ovakvih događaja i ocenjuje da su u pitanju jasni pritisci na novinare i njihov slobodan rad. S njima je saglasna i novinarka Maja Živanović, koja je kazala da se nije uplašila i da će nastaviti svoja istraživanja, kao i da će tim VOICE redakcije takođe nastaviti da se bavi temama, koje "možda nisu prijatne nekima u ovoj državi, ali su zato veoma važne za građane“.

- Onima koji su posegnuili za metodama zastrašivanja poručujemo da smo daleko ispred njih i da nas neće sprečiti da objavimo sve do čega smo došli tokom naših istraživanja. Zakasnili ste sa praćenjem - poručila je Živanović.

NDNV zahteva od nadležnih da hitno pronađu zastrašivače i da utvrde zbog čega je novinarka praćena, kao i ko je njeno praćenje naložio.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
15°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 1 m/s, NW
Sre 13° - 22° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 13° - 21° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?