Nepoznati počinioci posekli osam stabala jasena kod Sajma

16:03:00 04.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Nepoznati počinioci posekli su osam mladih stabala piramidalnog jasena u Hajduk Veljkovoj ulici ispred ulaza u Novosadski sajam. Kako navode u JKP „Gradsko zelenilo“, drveće je pod okriljem noći, najverovatnije posečeno između četvrtka i petka.

Nepoznati počinioci posekli osam stabala jasena kod Sajma

Foto: JKP "Gradskko zelenilo"



Panjeve odsečenog drveća uočili su juče radnici tog preduzeća, koji su nezakonitu seču odmah prijavili nadležnim inspekcijskim službama i policiji.

- Juče su radnici JKP „Gradsko zelenilo“ zatekli osam odsečenih sadnica kuglastog jasena koji je sađen 2016. godine u Hajduk Veljkovoj ulici. Zajedno sa inspekcijom je napravljen zapisnik o načinjenoj šteti - kaže direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Miloš Egić.

Inspekcija će u skladu sa svojim nadležnostima preduzeti zakonske mere i podneti prijave protiv pocinioca.

- Oštro osuđujemo ovaj čin uništavanja mladog drveća. Očekuje nas ponovna sadnja, a ovom prilikom ponovo apelujemo na građane da ne uništavaju zelenilo i ne čine ovakve stvari koje, pored toga što narušavaju izgled grada, spadaju u kategoriju krivičnog dela - napominje Egić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?