Nepropisna dodatna naplata vožnje kućnih ljubimaca taksijem

10:07:00 10.07.2017, Komentara: 0

Novi Sad - U Gradskom cenovniku usluga taksi prevoza u Novom Sadu zvanično ne postoji cena po kojoj bi se naplaćivala vožnja kućnih ljubimaca. Ali, da li će pse, mačke i ostale životinje prevoziti, i da li će njihovim vlasnicima prevoz dodatno biti naplaćen, najčešće se ostavlja na volju vozača taksija.

Nepropisna dodatna naplata vožnje kućnih ljubimaca taksijem

Najčešće, životinje nisu dobrodošle u taksi vozilima, a kako kažu taksisti, zbog uništavanja opreme, fleka ili dlaka koje životinje ostavljaju za sobom, nisu srećni kada treba da ih prevoze.

Glavni inspektor za saobraćaj i puteve Siniša Vujinović rekao je za „Dnevnik” da je svaka dodatna naplata usluge taksi prevoza, koja ne postoji u cenovniku, nepropisna i podleže kažnjavanju.

– U članu 24 Odluke o taksi prevozu putnika navedeno je da se taksi vozilom korisnici s kućnim ljubimcem ne mogu prevoziti bez pristanka vozača, a takav prevoz se ne naplaćuje dodatno na redovnu cenu taksi prevoza – istakao je Vujinović, dodajući da je prevoz korisnika s kućnim ljubimcima u taksi vozilima zvanično dozvoljen.

Ni jedno taksi udruženje u gradu nema posebna vozila koja prevoze životinje, niti posebna obeležja za to. Međutim, postoje udruženja koja se već duže oglašavaju u javnosti kao neko ko rado prevozi ljubimce.

Nezvanično, jedan od predloga taksi prevoznika u gradu jeste da svaki od njih obezbedi posebna vozila za prevoz kućnih ljubimaca, te bi se nakon primanja poziva o prevozu životinje na teren slala posebna vozila, opremljena za takvu vrstu vožnje, što bi rešilo problem prevoza kućnih ljubimaca u taksi vozilima.

Izvor: Dnevnik.rs

Ilustracija: Rusty Clark ~ 100K Photos / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?