Nestašica registarskih tablica u Novom Sadu

19:07:00 13.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Građani Novog Sada, Bačke Palanke i drugih mesta u Vojvodini čekaju da dobiju registarsku tablicu i po nekoliko nedelja.

Nestašica registarskih tablica u Novom Sadu


Kako piše 021, u Policijskoj upravi u Novom Sadu građani dobijaju odgovore da tablica nema i da ne znaju kad će ih biti.

- Kad nam pošalju iz Beograda - govori dežurni policajac.

Probne tablice koštaju oko 4.500 dinara sa taksama i osiguranjem i one traju do ponoći tog dana kada se prave. Tablice za svaki naredni dan koštaju oko 500 dinara po danu.

U Narodnoj banci Srbije (NBS), čiji je Zavod za izradu novčanica (ZIN) zadužen za izradu registarskih tablica, za 021 tvrde da oni redovno snabdevaju sve policijske uprave registarskim tablicama i da obim proizvodnje i dinamika isporuke zavise od zahteva MUP-a. Ističu da je u ovoj godini povvećana potražnje i da je prosek isporučenih tablica za prvih šest meseci 2018. godine već prešao uobičajeni godišnji prosek isporuke.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova nisu dali komentar na nestašicu tablica, a u Auto-moto savezu Srbije za 021 kažu da nisu upoznati sa ovim problemom.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?