Nestašica trave, skočila joj cena

13:06:00 27.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Više od 70 kilograma različitih narkotika novosadska policija je zaplenila od početka ove godine.

Među zaplenjenim opijatima prednjači marihuana, a odmah za njom heroin, spid i kokain. Uz to, uhapšeno je više od 60 dilera, protiv kojih su podnete krivične prijave za neovlašćenju proizvodnju i trgovinu drogom.

Na narko tržištu primetna je nestašica marihuane, a njena cena je znatno porasla. Na teritoriji Policijske uprave Novi Sad svake godine bude otkriveno tri do šest laboratorija za proizvodnju ove biljke. Ipak, spid i ekstazi su u ekspanziji.

Duško Đukić, šef Grupe za suzbijanje narkonamanije i krijumčarenje, rekao je za Novosadsku televiziju, da na teritoriji grada nema velikih organizovanih kriminalnih grupa koji se bave prodajom narkotika, ali svakako postoje manje grupe koje u gradu prodaju drogu.

Nestašica trave, skočila joj cenaIlustracija, foto: mup.gov.rs

- Laboratorije su pojava koja je već nekoliko godina prisutrna kako u Novom Sadu, tako i u drugim gradovima. Zatvorimo ih od tri do šest godišnje. One su različite po obimu, koliko je uloženo u nju... U svakom slučaju, osobe koje se bave proizvodnjom marihuane na ovaj način imaju ekonomski interes - rekao je Đukić.

Većina uhapšenih dilera nije se libila da potegne oružje, a mnogi pokušavaju da unište narkotike bacanjem u ve-ce šolju ili sa teresa kada primete policiju. Ipak, uglavnom iza sebe ostave dovoljno dokaza da mogu biti procesuirani.

Izvor: Novosadska.tv


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?