Nesvakidašnja promocija opere Faust širom Novog Sada

19:10:00 21.10.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Muški hor Srpskog narodnog pozorišta, u sklopu promocije opere Faust, čija će premijera biti 2. novembra, izveo je danas nekoliko „gerilskih nastupa“ na više lokacija u Novom Sadu. Poput sličnih akcija horova širom sveta, tako su novosadski horisti neki od nastupa održali na ulici, prometnijim raskrsnicama, ali i u zatvorenom prostoru, kao što je Tržni centar „Promenada“.

Nesvakidašnja promocija opere Faust širom Novog Sada

foto: Vladimir Veličković

Stepenice „Promenade“ zaustavljene su danas na nekoliko minuta da bi muški hor izveo marš vojnika iz opere Faust. Više od dvadeset članova muškog hora, uz dirigenta hora Vesnu Kesić Krsmanović, pojavilo se iz svih krajeva tržnog centra, našlo na pokretnim stepenicama i dočaralo deo „Fausta“ i duh 19. veka i perioda u kom je nastala ovo delo Šarla Gunoa.

Ovo je bila samo jedna od lokacija na kojoj se isti performans desio ovog ponedeljka. Ideja je bila da se na taj način pokaže koliko uspešno može da bude spajanje nesvakidašnjih prostora sa programima, čineći tako kulturu dostupnom svima.

Nesvakidašnja promocija opere Faust širom Novog Sada


- Želimo da podstaknemo Novosađane, ali i sve druge koji mogu da dođu i vide zaista spektakl i operski prestiž. Ovako nešto Pozorište nije ranije radilo i na svim lokacijama, na kojima smo danas bili, na zatvorenim i otvorenim prostorima, uspeli smo da iznenadimo prolaznike. Siguran sam da je to neka naša buduća publika posle ovoga. Operska publika je u krizi u celom svetu, ne samo kod nas. Ovo su prilike kojima prilazimo publici, nadamo se da ćemo ih zainteresovati i dovesti i u pozorište - objašnjava direktor opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Na ovaj način, Srpsko narodno pozorište želi da najavi novu eru opere. Faust je prva operska premijera u 159. sezoni najstarijeg našeg pozorišta i već sada nas vodi u doba devetnaestovekovnog teatra Pariza. U subotu, 2. novembra novosadska publika će nakon 24 godine imati prilike da ponovo sklapa pakt sa „Faustom“. Operom će dirigovati gost iz Italije Andrea Solinas, nastavljena je saradnja i sa mladim i talentovanim rediteljem, Aleksandrom Nikolićem, gostom iz Beograda. Koreografiju će uraditi Aleksandar Ilić.

Karte za premijerno izvođenje „Fausta“ moguće je kupiti na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?