Nevreme napravilo kolaps u Novom Sadu, brojne ulice pod vodom, dežurne službe na terenu

09:05:00 18.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Nevreme sa pljuskom koje je juče pogodilo Novi Sad napravilo je pravi kolaps u saobraćaju i brojne druge probleme. Dežurne komunalne i druge službe nalaze se na terenu i saniraju posledice jučerašnje oluje.

Nevreme napravilo kolaps u Novom Sadu, brojne ulice pod vodom, dežurne službe na terenu

Foto: JKP Čistoća (Facebook)


Usled obilnih padavina koje su u poslepodnevnim časovima pogodile Novi Sad, došlo je do zadržavanja vode na javnim površinama, tako da su gradske ulice bukvalno bile pod vodom, a pojedini građani su čak ostali zarobljeni u svojim vozilima, te su policajci i vatrogasci morali da intervenišu kako bi izvukli ljude iz potopljenih vozla. Kako je potvrđeno u MUP-u, vatrogasci-spasioci evakuisali su dva lica sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici.

Nevreme napravilo kolaps u Novom Sadu, brojne ulice pod vodom, dežurne službe na terenu

Foto: 192_rs (printscreen)

Pogledajte OVDE kako je izgledalo sinoć putovati ulicom Vojvođanskih brigada. Novosađanka koja nam je poslala snimak kaže da je voda prodirala u autobus i kroz pod i kroz plafon.

Sve komunalne službe su odmah izašle na teren kako bi otklonile i sanirale nastalu štetu da bi Grad normalno funkcionisao jer su saobraćajnice u gotovo svim delovima potopljene.

Nevreme napravilo kolaps u Novom Sadu, brojne ulice pod vodom, dežurne službe na terenu

Foto: RTV printscreen


- Sve raspoložive ekipe i mehanizacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ su konstantno na terenu, raščišćavaju najfrekventnije saobraćajnice i odgušuju zapušene slivnike da bi saobraćaj mogao što pre nesmetano da se odvija. Uprkos visokom vodostaju Dunava, sve crpne stanice su u punom pogonu – kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Radnici JKP „Čistoća“ očistili su slivnike na Bulevaru oslobođenja, nkon čega je normalizovan saobraćaj. Kritično je bilo u Futoškoj ulici, Grbavici, Limanima, na Telepu, gde su građanima potopljena dvorišta, kao i kod Merkura. Pod vodom su bili delovi kod podvožnjaka u Partizanskoj i Kisačkoj ilici, Ulica Maksima Gorkog, Rumenački put, Bulevar cara Lazara i delovi Bulevara Evrope, kao i Put Šajkaškog odreda.

Na terenu se nalazi veliki broj ekipa JKP „Gradsko zelenilo“ koje obilaze grad i saniraju posledice oluje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova,kako su saopštili iz MUP-a, intervenisali su na teritoriji Grada Novog Sada, opštine Beočin, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?