NHC i Vojvođanski romski centar traže volontere

14:06:00 05.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski humanitarni centar u saradnji sa Vojvođanskim romskim centrom za demokratiju objavio je poziv za lokalne koordinatore volontera, u okviru projekta „Volonterska pomoć u učenju“. Projekat ima za cilj da podrži romske srednjoškolce i unapredi njihov školski uspeh, kao i da smanji jaz između romske i neromske omladine u obrazovanju.

NHC i Vojvođanski romski centar traže volontere

Aktivnosti projekta su volonterske i usmerene su na učenike/ce romske nacionalnosti koji pohađaju srednje škole u osam gradova u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, Žabalj, Sombor, Šabac i Niš) i koji primaju stipendije REF-a (Roma Education Fund) u okviru IPA programa "Tehnička pomoć za sprovođenje projekta Vlade Srbije u oblasti socijalnog razvoja".

Svi odabrani volonteri/ke će proći obuku o volonterskom menadžmentu, na kojoj će dobiti detaljne instrukcije za dalji rad.

Potrebne veštine su završena srednja škola, komunikacijske veštine, veštine rada na računaru, iskustvo u volonterskom menadžmentu je poželjno, ali nije neophodno, sposobnost za timski rad i spremnost za izazove, motivisanost, odgovornost, entuzijazam...

Inače, lokalni koordinator/ka volontera je osoba zadužena za organizaciju rada volontera u svom gradu. Ima ulogu u pozivanju volontera u svom gradu, učešće u odabiru, prijemu i edukaciji volontera, praćenju i evidentiranju njihovog rada, pružanju logističke podrške u realizaciji projektnih aktivnosti na lokalnom nivou.

Vreme angažovanja je najmanje šest, a najviše 18 meseci od početka volontiranja.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju i motivaciono pismo najkasnije do15. juna na mejl dobrila.nshc@gmail.com.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
14°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1004.4 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sre 13° - 22° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 13° - 21° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?