Niče novi vrtić u Veterniku

17:07:00 27.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – U toku je gradnja novog vrtića Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u Veterniku. Novi vrtić biće izgrađen na 2.051 m² površine, a prema rečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, tu će biti upisano oko 200 dece. Samo izgradnja objekta vredna je 300 miliona dinara, a prema planu, trebao bi da bude završen polovinom jula naredne godine.

Niče novi vrtić u Veterniku


- Nikada nismo imali ovako modernu arhitekturu pri izgradnji vrtića, a prvi put predviđen je i natkriveni otvoreni deo za decu, što će omogućiti da ona tu borave u različitim vremenskim uslovima. Sa svim novim kapacitetima koje ćemo obezbediti, iduće godine biće mesta za više od 600 dece. Pred nama je završetak vrtića u Orahovoj ulici na Klisi, dupliraćemo kapacitete u Kaću i spremamo projekat za proširenje objekta u Kovilju za šta će nam trebati najmanje 100 miliona dinara – istakao je Vučević.

Kako je ocenio, Veternik raste veoma brzo, te je od 2012. do 2020. godine Grad u to naselje uložio milijardu i po dinara, ali slede još brojne važne investicije.

- Veterničani insistiraju na rekonstrukciji tribine FK „Veternik“ i mi ćemo učiniti sve da to rešimo, pa makar gradili novu modernu tribinu, pošto rekonstrukciju postojeće koče nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Bez obzira na velika ulaganja, imamo još 30 posto Veternika gde treba da se izgradi kanalizacija, na desetine ulica treba još da se asfaltira – izjavio je Vučević.

U vrtiće Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ ove godine biće upisano oko 1.700 dece, čiji boravak je potpuno besplatan. Takođe, Grad subvencioniše boravak u privatnim vrtićima za preko 3.000 dece.

Na gradilištu vrtića u Veterniku, angažovano je dvadesetak radnika iz Turske, a gradonačelnik je činjenicu da Srbija uvozi radnu snagu, protumačio kao znak napretka i razvoja i grada i države.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1000.7 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?