Nikolina prva beba rođena u Novom Sadu

14:01:00 01.01.2019, Komentara: 1

Novi Sad – U prvih nekoilko sati 2019. godine u novosadskom porodilištu rođeno je sedam beba, a prva na svet je došla Nikolina Škorić. Na svet je došla prirodnim putem, teška je 2.860 grama, dugačka 49 centimetara i dobila je dve desetke.

Nikolina prva beba rođena u Novom Sadu

foto: Grad Novi Sad



Nikolina će dobiti 200.000 dinara od Grada Novog Sada, a ostale bebe rođene na današnji dan dobiće po 50.000 dinara.

Prilikom posete Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će bebe rođene 1. februara dobiti 200.000 dinara. Naglasio je i da su povećani iznosi za svaku prvu bebu u porodicama tokom godine.

- Pružamo podršku mnogočlanim porodicama i prilikom upisa dece u vrtiće, obezbeđujemo besplatnu užinu, prevoz, a subvencionisaćemo boravak 300 mališana u privatnim vrtićima. Posebno sam ponosan što će od sledeće školske godine svi đaci prvaci u Novom Sadu dobiti komplet udžbenika. Paket mera podrške porodicama Grad obezbeđuje zahvaljujući stabilnim finansijama i dobrom budžetu. Cilj nam je da ljudi ostaju ovde da žive, a borimo se i da se vrate oni koji su otišli u inostranstvo da se školuju. Za to nam je potrebno više investicija, jer samo snažna ekonomija garantuje razvoj - istakao je Vučević.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo prof. dr Tihomir Vejnović rekao je da je prošle godine u Betaniji rođeno 6.544 beba, među kojima je 182 blizanca i 16 trojki, a Novi Sad je jedan od retkih gradova u regionu koji ima pozitivan prirodni priraštaj.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

, *.dynamic.sbb.rs

Sve je DEBELA LAZZZZZ....


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?