Ništa od pojeftinjenja grejanja

10:06:00 16.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Cena grejanja u Novom Sadu neće biti smanjena. Ideja o smanjenju cene grejanja potekla je od opozicionih odbornika, koji smatraju da je potrebno da se to uradi pošto JKP „Novosadska toplana“ ima velike prihode i prošle godine su imali dobit od preko milijardu dinara. Međutim, vladajuća većina na jučerašnjoj sednici Skupštini grada nije ulazila u raspravu oko ovog predloga.

Ništa od pojeftinjenja grejanja


Kako piše 021.rs, direktor „Novosadske toplane“ Dobrosav Arsović medijima je izjavio da na visinu cene grejanja prvenstveno utiče cena gasa na svetskom tržištu, kao i metodologija koju utvrđuje država. On je podsetio da je „Toplana“ prošle godine već smanjila cene. Kako kaže, postoji opcija da se otvori mogućnost za novo umanjenje ali za sada nema nagoveštaja da će toga biti.

Arsović je dodao i da bi, kada se gleda dobit „Toplane“, trebalo uzeti u obzir da najveći deo profita potiče od prodaje električne energije koju proizvodi novi pogon u Toplani Zapad i koji donosi prihode preduzeću od preko 50 miliona dinara mesečno.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 2 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?