Non-kovid ambulanta sa Limana seli se u Zmaj Ognjena Vuka, na Naselju se otvara Ambulanta za prekid kućne izolacije

17:11:00 18.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Non-kovid ambulanta u montažnom objektu na Limanu IV, u kojoj su se radili serološki testovi, sutra se seli u nekadašnju Covid ambulantu u Zmaj Ognjena Vuka na Bulevaru kralja Petra I.

Non-kovid ambulanta sa Limana seli se u Zmaj Ognjena Vuka, na Naselju se otvara Ambulanta za prekid kućne izolacije


Non-kovid pacijenti, koji se pripremaju za operacije, zračnu i hemo terapiju, odnosno, za one intervencije koje se rade u bolničkim uslovima radiće brze antigenske testove u ambulanti u Zmaj Ognjena Vuka.

Takođe, od sutra se u kovid ambulanti na Novom naselju otvara ambulanta za prekid kućne izolacije.

Pacijenti koji su proveli 14 dana u kućnoj izolaciji istu će prekidati pozivom ove ambulante na broj telefona 487 -92 - 18. Na pacijentima je da medicinskoj sestri izdiktiraju podatke i opišu svoje trenutno zdravstveno stanje, čime se uvode u registar i prekidaju samoizolaciju, kažu u Domu zdravlja.

- Kako bismo ubrzali i pospešili rad naših ekipa u kovid ambulanti na Novom naselju, a zahvaljujući angažmanu nadležnih institucija, naša ustanova je od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dobila pokretni digitalni rendgen. S obzirom na to da postojeći RTG aparat u kovid ambulanti radi bez prestanka, ovaj novi će rasteretiti postojeće kapacitete i ubrzati rad naših lekarskih ekipa - navode u Domu zdravlja.

Inače, u Novom Sadu se ne smanjuje broj novozaraženih. U kovid ambulanti na Novom naselju juče je pregledano još više građana nego dan ranije, i cifra je prešla 700. Poslednjih dana redovno se beleži više od 400 zaraženih dnevno, kao i sve veći broj pregleda.

Prema poslednjim podacima, u Kliničkоm cеntru Vојvоdinе lеči se 311 pаciјenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd kovida-19. Оd tоgа, kod 17 pacijenata lеčеnjе zаhtеvа primеnu invazivne mеhаničkе vеntilаciје, dok se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih primenjuje intenzivna kiseonička potpora.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 13 pacijenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd koronavirusа.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?