Nov sistem zakazivanja u Domu zdravlja

16:09:00 01.09.2016, Komentara: 2

Novi Sad – Novosađani koji budu želeli da zakažu pregled u Domu zdravlja „Novi Sad“ od sada pregled mogu to učiniti pozivanjem lekara, a ne kol-centra. Kako pišu Večernje novosti, ova zdravstvena ustanova je započela primenu novog sistema zakazivanja, takozvanog integracionog zdravstveno-informacionog sistema (IZIS) koji je propisalo Ministarstvo zdravlja. Međutim, njegova primena je zakomplikovala trenutnu situaciju pa će do oktobra „na snazi“ biti dvojni sistem zakazivanja pregleda.

Nov sistem zakazivanja u Domu zdravlja


foto: Dom zdravlja "Novi Sad"


- Svim pacijentima koji su ranije dobili uput, pregledi će biti zakazani putem kol-centra, a pacijentima koji se prvi put javljaju kod lekara pregledi će biti zakazani kroz IZIS – kazala je za Novosti pomoćnica direktora za zdravstvenu delatnost dr Ljerka Popov. Ona očekuje da će gužva biti okončana tokom septembra i oktobra, a potom će primenjivati isključivo novi sistem.

Nov metod zakazivanja podrazumeva da pacijent prilikom posete lekaru odmah dobije termin za naredni pregled kod istog lekara ili kod specijaliste. Termine za dijagnostičke preglede će zakazivati izabrani lekar, u skladu sa slobodnim kapacitetima.


Prema rečima dr Popov, najviše problema u primeni novog sistema biće prilikom upućivanja pacijenata van Doma zdravlja, jer Klinički centar Vojvodine i Institut za onkologiju još nisu otvorili termine za pacijente koje im šalje DZNS.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

mladjo

, *.dynamic.isp.telekom.rs

super.hvala na razumevanju i muci pacijenata i stop korupciji.


dragica balaban

, *.dynamic.sbb.rs

Svaka čast, poz.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?