Nova ambulanta, problemi stari – nedostatak lekara muči stanovnike Vidovdanskog naselja

11:05:00 29.05.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Samo četiri meseca nakon što je pompezno otvoren objekat Doma zdravlja „Novi Sad“ na Vidovdanskom naselju, stanovnici ovog dela grada su suočeni sa problemima zbog nedostatka medicinskog kadra.

Nova ambulanta, problemi stari – nedostatak lekara muči stanovnike Vidovdanskog naselja


Odeljenje pedijatrije u ovom objektu menja radno vreme, a drastično je smanjeno i radno vreme laboratorije.

Iz Doma zdravlja „Novi Sad“ za 021.rs navode da je pedijatrica koja je radila na Vidovdanskom naselju preraspoređena na Novo naselje, kada je ponovo počelo da radi Odeljenje za zdravstvenu zaštitu dece u ovom delu grada.

- U pomenutom objektu su radili lekari iz drugih punktova. Ambulanta za pedijatriju na Vidovdanskom naselju će raditi od ponedeljka, 3. juna, gde će biti prisutan jedan pedijatar u prepodnevnoj ili popodnevnoj smeni, kako bismo imali raspoloživog pedijatra i u objektu na Klisi, koji će raditi u suprotnoj smeni - navode u Domu zdravlja.

Laboratorija koja je radila pet dana nedeljno, sada radi samo ponedeljkom.

Iz Doma zdravlja negiraju strahovanja građana da će objekat na Vidovdanskom naselju biti zatvoren.

S obzirom na to da je vreme godišnjih odmora, „kada je inače teže organizovati rad u manjim ambulantama u punom kapacitetu“, mole građane za strpljenje.

- Vrata Doma zdravlja „Novi Sad“ otvorena su svima onima koji u njemu žive i trudićemo se, kao i do sada, da pružimo zdravstvenu zaštitu svima kojima je potrebna, jer je to osnovna uloga naše ustanove i misija zaposlenih, koji u njoj rade - zaključuje se u odgovoru Doma zdravlja za 021.rs.

Ambulanta na Vidovdanskom naselju prve pacijente primila je sredinom februara ove godine, a predviđeno je da pruža zdravstvenu uslugu za više od 20.000 stanovnika ovog dela grada. U objektu su smešteni pedijatrija, laboratorija i služba opšte medicine, ginekologija i stomatologija.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?