Nova igrica za najmlađe o zaštiti od požara

09:12:00 27.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - "Ne ljuti se, igraj za malog vatrogasca" ime je nove dečje igrice, koja na interaktivan način uči najmlađe zaštiti od požara.

Nova igrica za najmlađe o zaštiti od požara

Vatrogasni savez Novog Sada više od 20 godina bavi se vaspitanjem dece i mladih u oblasti zaštite od požara, pa je njihova sekretarka Ljubica Krnjaić, koja je jedna od autorki igrice, rekla da je igrica dosta slična igri "Ne ljuti se čoveče", ali da uz nju deca uče osnove zaštite od požara, saobraćajne propise i pesmu o vatrogascima.

- Pre 12 godina u program obuke dece uveli smo novinu, kviz znanja "Mali vatrogasac", a od tada do danas mnogo puta smo se uverili da tada nismo pogrešili i da deca kroz igru vrlo dobro usvajaju i brzo uče vrlo ozbiljne lekcije. Ovom igricom nastavljamo da upoznajemo decu sa veštinama zaštite od požara - rekla je Krnjaić.

U dizajniranju nove igrice učestvovala su deca vatrogasaca i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovaradin, čije slike krase poleđinu ove nove društvene igre.

Izvor: Dnevnik

Ilustracija: Cameron Strandberg Follow / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?