Nova izmena režima saobraćaja na Bulevaru cara Lazara od sutra, autobusi menjaju trase

16:03:00 02.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Sutra, u petak, 3. marta, počinju radovi na kolovozu na neparnoj strani Bulevara cara Lazara, zbog čega će doći do privremene izmene režima saobraćaja na tom delu. Samim tim će i nekoliko autobuskih linija, koji saobraćaju ovim delom grada, promeniti trase kretanja.

Nova izmena režima saobraćaja na Bulevaru cara Lazara od sutra, autobusi menjaju trase


Saobraćaj će sutra posle 12 časova biti obustavljen na kolovoznoj traci u smeru ka Keju, na delu od „Promenade“ do Fruškogorske ulice, a odvijaće se dvosmerno na suprotnoj kolovoznoj traci.

Sa Bulevara cara Lazara neće biti omogućen ulaz u Fruškogorsku ulicu, dok će se duž ove ulice (u smeru ka Bulevaru cara Lazara) saobraćaj u ovoj fazi radova nesmetano odvijati.

Semafor na raskrsnici sa Fruškogorskom ulicom neće biti u funkciji, a pešaci su preusmereni na semaforizovani pešački prelaz kod Spensa, odnosno kod studentskih domova.

Iz Gradske uprave apeluju na građane da, dok je na snazi privremena izmena režima saobraćaja na Bulevaru cara Lazara, izbegavaju ovu saobraćajnicu i koriste alternativne pravce, kako ne bi dolazilo do stvaranja gužvi u saobraćaju.

Nove trase autobuskih linija 1, 4, 8, 11B i 13

Nova izmena režima saobraćaja na Bulevaru cara Lazara od sutra, autobusi menjaju trase

Zbog radova na gradnji kružnog toka na Limanu od sutra će privremeno doći do promene trase autobusa na autobuskim linijama broj 1, 4, 8, 11B i 13. JGSP „Novi Sad“ je naveo da će do završetka radova autobusi u tom delu grada saobraćati na sledeći način:

Linija 1 i 8 u smeru iz centra nakon raskrsnice Bulevar cara Lazara i Fruškogorska nastavljaju pravo do raskrsnice sa Bulevarom oslobođenja gde skreću levo, do Ulice Narodnog fronta gde skreću levo i idu do Fruškogorske odakle nastavljaju redovnom trasom do okretnice. Na izmenjenom delu trase na linijama 1 i 8 neće se koristiti stajališta drugih linija.

U smeru sa Limana 1 i 8 idu redovnom trasom.

Na linijama 4 i 11B iz centra, nakon raskrsnice Bulevar cara Lazara/Fruškogorska ulica nastavljaju pravo do Bulevara oslobođenja i tu skreću levo i idu do Narodnog fronta gde posle skretanja desno idu dalje redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase na linijama 4 i 11B neće se korisititi stajališta drugih linija.

U smeru sa Limana autobusi saobraćaju redovnom trasom.

Na liniji 13 od Univerziteta, posle raskrsnice Jirečekova/Fruškogorska, nastavljaju pravo Fruškogorskom ulicom, idu desno na Bulevar oslobođenja do Bulevara cara Lazara i dalje idu redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase na liniji broj 13 koristiće se stajalište Narodni front-Fruškogorska (redovno stajalište linija 4 i 11B).

Iz smera Detelinare autobusi na liniji 13 će ići redovnom trasom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?