Nova masonska loža osnovana u Novom Sadu

12:01:00 17.01.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Nova masonska loža Viteški kralj Aleksandar ujedinitelj, jedna od dve u Srbiji, oformljena je u Novom Sadu, a za prvog starešinu izabran je Nebojša Tepavac.

Nova masonska loža osnovana u Novom SaduFoto: Dnevnik (F. Bakić)

U osnivanju nove masonske lože učestvovalo je više desetina masona iz svih krajeva države, koje pokriva Regularna velika loža Srbije. Obredna odeća, otvorena Biblija na Knjizi Davidovoj, šestar i uglomer, mač i lobanja i sveće... Sve što je potrebno da se ustanovi nova masonska loža u Vojvodini, sa novim članovima, koji će se ubuduće međusobno zvati braćom.

Nebojša Tepavac, starešina lože Viteški kralj Aleksandar ujedinitelj, kaže da novoosnovana loža nije samo novosadska već da okuplja vojvođanske masone i da su se već na samom otvaranju okupili ugledni ljudi iz različitih profesija sa teritorije Vojvodine.

- To su osobe koje su ugledne u svojim sredinama, a pre svega su dobri ljudi, na dobrom glasu, i sa kojima će ova loža moći da se ponosi. Želja nam je da postanemo jedna institucija u Vojvodini u narednih nekoliko godina, koja će okupljati dobre ljude, koji nastoje da postanu još bolji, da sredina u kojoj živimo postane još bolja, te da svojim ličnim uticajem, koji smo ostvarili životom i poslovnim iskustvom, doprinesemo tome da se u Vojvodini bolje živi - kazao je Tepavac za list Dnevnik.

Novoosnovana loža sada ima 30 članova, a plan je da se u narednih godinu dana taj broj poveća na 100.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

natasa misic

, *.dynamic.isp.telekom.rs

molim kontakt....... hvala


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?