Nova poslovnica Pošte Srbije od danas na Bulevaru oslobođenja

12:06:00 07.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Nova pošta otvorena je danas na Bulevaru oslobođenja 88. Ovo je 28. poslovnica na teritoriji Grada Novog Sada. Ova savremena poslovnica 21109 će od danas pružati usluge uplate i isplate, kao i prijema pošiljaka, u celodnevnom radnom vremenu - radnim danima od 8 do 20 časova i subotom od 8 do 14 časova.

Nova poslovnica Pošte Srbije od danas na Bulevaru oslobođenja

foto: Grad Novi Sad

Pošta je, u prisustvu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i direktora Pošte Zorana Đorđevića, svečano otvorena na Dan „Pošte Srbije“. Pošta Srbije 7. jun obeležava kao dan kada je pre 182 godine uspostavljen javni poštanski saobraćaj u Srbiji.

Sedmog juna (25. maj po starom kalendaru) 1840. godine, otvaranjem prve pošte u Beogradu, otpočeo je javni poštanski saobraćaj u Srbiji. Prema dostupnim istorijskim podacima, međutim, prva poštanska služba na teritoriji današnje Srbije, ustanovljena je još tokom Prvog srpskog ustanka.

- Dan „Pošte Srbije“ obeležavamo kako dolikuje najvećoj poslovno-logističkoj mreži u državi, širenjem mreže savremenih pošta svuda gde postoje zahtevi i potrebe korisnika. Ovom prilikom najavio bih i novi projekat „Pošta budućnosti” i prvu poštu iz tog lanca koju, takođe, planiramo u Novom Sadu, koji je danas centar razvoja visokih tehnologija i grad budućnosti - rekao je Zoran Đorđević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?