Nova vožnja Kritične mase, start iz Limanskog parka u 17h

11:06:00 24.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Prva letnja Kritična masa okupiće novosadske bicikliste danas, 24. juna u novoj vožnji kroz ulice Novog Sada.

Nova vožnja Kritične mase, start iz Limanskog parka u 17h

foto: Anđela Stupar

Ovom vožnjom Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI), inicijator i organizator vožnje, obeležava početak letnjeg raspusta i ukazuje na činjenicu da je bicikl sve popularnije prevozno sredstvo i među školarcima, a pogotovo srednjoškolcima.

Vožnja počinje iz Limanskog parka u 17 časova. Nastavlja se putem Limana i Grbavice, izlazi na Bulevar oslobođenja i upućuje se ka centru Novog Sada. Odatle se Bulevarom Mihajla Pupina kolona kreće ka Keju žrtava racije, gde se vožnja završava.

Ova vožnja će biti malo kraća u odnosu na prethodne i obuhvatiće oko osam kilometara puteva, a uzimajući u obzir vrlo toplo vreme.

NSBI je najavila ukrupnjavanje biciklističkih udruženja širom Srbije, s ciljem zajedničkog delovanja na višim nivoima.

- Novosadska biciklistička inicijativa Novi Sad, Ulice za bicikliste Beograd, Dunavski centar za kompetenciju Beograd i Sigurne staze Bor radiće zajedno na daljim unapređenjima infrastrukture, kao i donošenju novih propisa – navode u NSBI.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 996.8 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?