Nova zgrada Muzičko-baletske škole "Isidor Bajić" biće gotova 2020.

14:08:00 23.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Muzičko-baletska škola "Isidor Bajić" sa koncertnom dvoranom u Novom Sadu, koja se gradi već dve godine, kompletno će, ukoliko se nastavi ovim tempom gradnje, biti završena 2020. godine.

To je ocenio gradonačelnik Miloš Vučević prilikom obilaska zgrade, koja je sada u drugoj fazi izgradnje.

Nova zgrada Muzičko-baletske škole "Isidor Bajić" biće gotova 2020.

- Danas već možemo da najavimo da će druga faza radova, koja je najzahtevnija, biti gotova dva meseca pre predviđenog roka. Već smo rebalansom budžeta obezbedili novac za početak treće faze, a 2019. godine treba da predvidimo još 700 miliona dinara za završetak izgradnje objekta, nakon čega nas čeka unutrašnje opremanje. Do sada smo investirali gotovo milijardu i 400 miliona dinara u ovaj projekat, i to isključivo iz gradskog budžeta, bez zaduživanja - rekao je Vučević.

Ova škola imaće 1500 kvadrata i dobiće najsavremeniji prostor usklađen sa specifičnim potrebama. Omogućiće upis 1.500 učenika u Muzičku školu, i 600 učenika u Baletsku, što je za 800 đaka više nego sada.

Koncertna dvorana u novoj zgradi Muzičke škole ''Isidor Bajić'', sa preko 400 sedišta za publiku, planirana je po najsavremenijim principima akustike, gde površina, zapremina, oblik, geometrija i materijali obezbeđuju vrhunski kvalitet zvuka. Dvorana je namenjena za javne časove i koncerte učenika obe škole, a takođe i drugim korisnicima, za umetničke programe, namenjene javnosti. Pri projektovanju i izgradnji novog objekta, osnovni cilj je stvaranje energetski efikasnog, savremenog i funkcionalnog prostora.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?