Novac izbeglicama za kuće na selu i njihovu adaptaciju

13:01:00 16.01.2017, Komentara: 2

Novi Sad - Konkurs za otkup seoskih domaćinstva i njihovu adaptaciju za izbeglice smeštene u Novom Sadu otvoren je do 3. februara. Pravo da konkurišu imaju izbegličke socijalno ugrožene porodice i pojedinci koji nemaju rešeno stambeno pitanje, i ne poseduju nekretnine ovde ni u zemlji porekla.

Novac izbeglicama za kuće na selu i njihovu adaptaciju

Poverenica za izbeglice u našem gradu Tamara Milanović poručuje da izbegli požure s prijavljivanjem jer je potrebna obimna dokumentacija. Obrasci se mogu preuzeti na sajtu Grada ili u Povereništvu u Ulici kralja Aleksandra 14, i u svim mesnim zajednicama.

– Projekat obezbećuje novac za kupovinu 30 kuća na području Srbije, za svaku kuću dobija se 9.500 evra i 30 paketa građevinskog materijala, a jedan paket vredi 1.500 evra. Kuće moraju biti upisane u Katastar i treba da imaju vodu i struju, a izbeglice imaju mogućnost da odaberu nekretninu. Komisija za odabir korisnika utvrdiće redosled kandidata, pa će se za prvih 30 izbegličkih porodica otkupiti seoska domaćinstva, nakon čega sledi njihova adaptacija vredna 1.500 evra – objašnjava poberenica Milanović.

Osim tog projekta, Grad Novi Sad je u završnoj fazi odabira korisnika za dodelu 20 paketa građevinskog materijala, vrednosti 9.000 evra, i izbora korisnika za dodelu stanova u zakup uz mogućnost otkupa.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Goran

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Koliko drzavljanina Srbije ima koji nemaju krov nad glavom a ovi izbeglicama kupuju kuce i adaptiraju ih.


Rasha

, *.dynamic.sbb.rs

Nemam nista protiv da se pomogne ljudima, ali status izbeglice 25 godina kasnije, koliko novca su dobili do sada, da li postoji evidencija ?????
Olaksice trebaju i ljudima koji su rodjeni u Srbiji ! ! !


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?