Novce građana bahato troše na gorivo

11:08:00 06.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Preduzeća čiji je osnivač Grad svake godine troše u proseku od milion do 10 miliona dinara više od dozvoljenog na gorivo, pokazali su neki od izveštaja Radne grupe za ispitivanje zloupotrebe službenih vozila u preduzećima i ustanovama, piše Blic.

Novce građana bahato troše na gorivoFoto: Novosadska TV

Vozila rukovodstva JKP „Čistoće“ od 2009. do danas prelaze i po 50.000 kilometara godišnje, što je dnevno oko 130 kilometara.

U „Radosnom detinjstvu“ 2011. planiran je utrošak od 8,7 miliona za gorivo, potrošeno je neverovatnih 17 miliona dinara više.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ u 2011. potrošilo je 2,5 miliona dinara goriva više od dozvoljenog.

U „Lisju“ svake godine u proseku potrošnja premaši za oko milion dinara.

JKP „Put“ je čak iznajmljivao džipove koji su koštali po dva miliona godišnje, a direktorov auto je 2012. prešao neverovatnih 34.000 kilometara.

Iako je obećano da će izveštaji Radne grupe za ispitivanje zloupotrebe službenih vozila u preduzećima i ustanovama kako se trošio benzin pred odbornicima novosadskog parlamenta biti još u decembru prošle godine njih još nema. Posle je obećan januar, pa februar, a na kraju i jul, no na tome je ostalo.

Sigurno je jedino da je deset članova grupe do sada zaradilo po jednu platu. Za svaku sednicu, a bilo ih je desetak, dobijaju po 2.500 dinara, a predsednik Slobodan Milić i potpredsednik 3.500 dinara.

- Mislim da od toga neće biti ništa. Uskoro treba da budu raspisani izbori i više se niko ovim neće baviti. Trebali smo da imamo sednicu u julu, ali se ona nije desila, niti imamo najave kada naredna treba da bude zakazana – rekao je jedan od članova Radne grupe, koji je želeo da ostane anoniman.

Ipak, Slobodan Milić, predsednik ove radne grupe, kaže da su izveštaji gotovi, i da treba samo da zakažu sednicu i usvoje zapisnik šta su do sada uradili.

"Na poslednjoj sednici nismo imali kvorum i zato se izveštaj nije našao u Skupštini grada pre letnje pauze. Na sledećoj sednici, verovatno u septembru, biće i naši izveštaji", obećao je Milić.

Izvor: Blic (Aleksandar Latas)


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?