Nove kamere za nadzor saobraćaja nit' snimaju, nit' registruju prekršaje

19:12:00 24.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Širom grada već odavno su postavljene nove kamere, koje bi trebalo da snimaju saobraćajne prekršaje, ali one već mesecima ne rade i ne zna se kada će početi da se koriste.

Dok Grad ćuti o tome šta se dešava s ovim kamerama, u saobraćajnoj policiji kažu da čekaju na Grad.

Nove kamere za nadzor saobraćaja nit' snimaju, nit' registruju prekršajeMapa saobraćajnih kamera

Milovan Glođović, načelnik saobraćajne policije, rekao je za 021.rs da već nekoliko godina žele da u Novom Sadu proradi ovaj sistem identifikovanja, a kasnije i kažnjavanja prekršilaca saobraćajnih propisa, ali da uvek ima nekih tehničkih i administrativnih problema i da to ide jako sporo. Nada se da će se to dogoditi u prvim mesecima naredne godine.

"Ideja je da se sprovede probni rad od nekoliko meseci, da se uvidi efikasnost sistema, da se vidi njegova održivost i upotrebljivost, a da se potom ide na proširenje takvih mesta i takvih uređaja. Koliko je meni poznato, blizu smo to da završimo, ali ostali su neki tehnički problemi da se prevaziđu", navodi Glođović. Kada kamere počnu da se koriste građani će biti obavešteni, navodi Glođović, pa očekuje da će sama činjenica da znaju da ih neko snima uticati na vozače da budu pažljiviji u saobraćaju.

Inače, ove moderne kamere su nabavljene jer se ispostavilo da sadašnji sistem video nadzora koji postoji već godinama nije toliko efikasan da posluži policiji za kažnjavanje vozača prilikom pravljenja prekršaja.

Detaljnu mapu saobraćajnih kamera možete pogledati ovde.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?