Nove mere u borbi protiv korone u Novom Sadu - ugostiteljski objekti rade do 23h, zabranjena okupljanja više od 50 osoba

13:07:00 08.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas posebne mere za suzbijanje širenja infekcije izazvane virusom COVID-19.

Nove mere u borbi protiv korone u Novom Sadu - ugostiteljski objekti rade do 23h, zabranjena okupljanja više od 50 osoba


Prva, i kako je naveo, najvažnija mera je da se radno vreme ugostiteljskih objekata skraćuje do 23 časa.

- Time nećemo dirati najveći broj ugostitelja, ali ćemo sprečiti okupljanja u noćnim klubovima u kasnim satima gde je povećana koncentracija ljudi. Inspekcija je radila preko vikenda i najveći broj ugostitelja je poštovao sve mere - ocenio je Vučević.

Druga najavljena mera je zabrana organizovanja proslava i drugih okupljanja za više od 50 osoba.

- Ova tačka destimuliše okupljanja kao što su svadbe, krštenja, rođendani i daće. Ove mere su oročenog karaktera u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije u gradu, pod uslovom da Vlada ne donese neke mere koje će važiti za celu državu - najavio je Vučević.

Dalje je najavljena puna primena svih preventivnih mera u svim ustanovama predškolskog obrazovanja i vaspitanja. Naložena je i pojačana dezinfekcija svih trgovinskih objekata.

O sprovođenju ovih mera brinuće Gradska uprava za inspekcijske poslove.

Kako je rekao Vučević, postojali su predlozi i za radikalnije mere, ali „ovo je poslednji pokušaj da se izbegne vanredna situacija“. Zaključio je da za desetak dana očekuje stabilizaciju epidemiološke situacije u Novom Sadu.


60 novozaraženih u Novom Sadu, ukupno 500


U Vojvodini je u poslednja 24 sata registrovano 122 novoobolelih od virusa korona, od kojih je njih 60 u Novom Sadu, čime je postignut novi rekord po broju novozaraženih od Covid-19 u glavnom gradu pokrajine. Institut za javno zdravlje Vojvodine je saopštio da je epidemiološka situacija u Vojvodini nesigurna sa tendencijom pogoršanja, posebno u Novom Sadu.

Sa ovih 60 novozaraženih u Novom Sadu trenutno ima oko 500 aktivnih slučajeva od kojih je skoro 90 odsto u samoizolaciji, dok su ostali hospitalizovani.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?