Nove semafore dobija 11 raskrsnica u gradu

19:10:00 24.10.2016, Komentara: 3

Novi Sad - Osam raskrsnica u gradu dobiće standardne semafore, dok će na tri prometne saobraćajnice biti postavljeni posebni pešački semafori. Gradsko veće je pre nekoliko dana saglasnost za tender za radove ili projektovanje.

Nove semafore dobija 11 raskrsnica u gradu

Prema informacijama 021.rs, izgradnja semafora sledi na uglu Bulevara kralja Petra I i Ulice kraljevića Marka na Rotkvariji, uglu Temerinske i Savske na Klisi, Bate Brkića i Seljačkih Buna, odnosno Bate Brkića i Vojvode Stepe na Novom naselju. Pešački semafori biće postavljeni i na Bulevaru cara Lazara kod Ulice Banović Strahinje na Limanu, na Bulevaru Evrope kod kasarne "Jugovićevo" na Detelinari i na uglu ulica Cara Dušana i Đorđa Magaraševića na Adamavićevom naselju.

Osim izgradnje, predviđeno je da se izradi i tehnička dokumentacija za postavljanje semafora na uglu Raše Radujkova i Stojana Novakovića na Novom naselju, Preradoviće i Marina Držića u Petrovradinu, Futoškog puta i Subotičke ulice na Telepu i Bulevara Evrope i Teodora Pavlovića na Adamavićevom naselju.

Sve poslove na gradnji semafora će sprovesti Zavod za izgradnju grada, odnosno uprava koja će ga naslediti pošto ovo preduzeće bude ugašeno 1. decembra.

Izvor: 021.rs

Ilustracija: David Lofink / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Milan

, *.dynamic.sbb.rs

Strasno. U normalnim gradovima se semafori uklanjaju da se ubrza saobracaj i smanji guzva. Za pesake postoje druga resenja,a i treba ih nauciti da koriste pesacki prelaz. Nemci su beogradjane naucili za jedno prepodne da se uluca prelazi na pesackom prelazu


пешак

, *.dynamic.sbb.rs

Немам ауто , немам бицикл , пешачим од 5 до 15 км дневно .
Видео сам разне безобразлуке и са стране возача и са стране пешака .
Култура у саобраћају је јако лоша .
Генерално семафори су корисни ...човек да би безбедно прошао Булевар Европе код укрштања са улицом Бранка Бајића треба прво да се помоли богу , људима треба објаснити шта значи условно зелено светло , не знам ни сам колико пута за корак нисам био прегажен !
Што наш човек седне у скупљи ауто то сматра да је моћнији , што бициклиста има бољу опрему сматра да треба да се трка са аутима по булеварима и ако има бициклистичку стазу ...
Пешаци трче на црвено дс стигну аутобус , све у свему једна џунгла !


Makarenko

, *.static.upcbusiness.at

Treba postaviti pesacki prelaz na Bulevaru oslobodjenja kod Flying Dutchmana, jer je predug taj pravac i nema gde da se predje bulevar bez krsenja propisa.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?