Nove tužbe žrtava nastavnika pedofila iz Petrovaradina

12:01:00 22.01.2016, Komentara: 7

Novi Sad - Škola "Jovan Dučić" dobiće još četiri tužbe roditelja čiju je decu seksualno zlostavljao bivši nastavnik Ivan Miović Štasni.

Nove tužbe žrtava nastavnika pedofila iz PetrovaradinaFoto: Kurir

Ovaj bivši nastavnik geografije u zatvoru je već šest godina jer je priznao bludničenja nad decom i zlostavljanja, za koje je osuđen na ukupno 15 godina zatvora.

Na adresu osnovne škole u Petrovaradinu stigla je nova tužba roditelja koji za pretrpljenu bol deteta traže oko 1.300.000 dinara od škole.

Izvor Blica iz ove škole kaže da je u školi haos i da ove godine očekuju bar još četiri tužbe, pa ako Grad ne plati moguće odštete, škola bi mogla otići u blokadu i ne znaju kako bi funkcionisala.

Miović Štasni teško da će uspeti da sakupi ogromne iznose za koje ga roditelji tuže zajedno sa školom.

"Godinama nisu ništa preduzimali, a on je zlostavljao našu decu. Traume deci niko neće moći da izleči, ali mora se znati ko je za to kriv. On je mog sina dodirivao i uznemiravao", izjavio je otac koji planira da podnese tužbu.

Iz Gradske uprave za obrazovanje "Blic" nezvanično saznaje da su do sada naplaćene dve tužbe koje su Grad koštale 4.200.000 dinara. Škola će tužiti bivšeg nastavnika i tako pokušati da naplati novac, što je malo verovatno.

Priznao zločin

Ivan Miović Štasni uhapšen je 2010. jer je osumnjičen za blud nad sedam osnovaca. Zločin je priznao, a Apelacioni sud u Novom Sadu ga je 2013. osudio na 15 godina zatvora. On je proglašen krivim za obljubu i zloupotrebu položaja, za pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje i za devet krivičnih dela prikazivanja, pribavljanja i posedovanja pornografskog materijala. Dobio je i desetogodišnju zabranu obavljanja svih poslova vezanih za obrazovanje i vaspitanje.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

7 komentar(a)

Ana

, *.nsurbanizam.rs

ne mogu da shvatim da je dobio samo 15 godina, a zabrana na 10 godina bavljenja prosvetom umesto doživotno je sramotna, a doživotna robija je neki minimum za takvog monstruma.


pilot

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Kod nas u Sangaju je predavao u O.S. sigurno preko 10godina i nikad se niko nije zalio na njega,mislim da su to sve lazi..On je bio malo cudan ,nekad pukne u besu ali da je nekog zlostavljao CISTO SUMNJAM. Bio je dobar covek,vodio je decu u bioskop cesto,cak je s nekima i u izlazak isao.


slavko

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ma to je laz sve!!! meni je predavao u osnovnoj geog. Jako dobar I pozitivan covek I to je kostalo


Toplanac

, *.customerip.birch.net

Cista laz da bi neko uzeo pare i doneo neki zakon koji nema veze sa pamecu. Zao mi je sto su ovako dobrog coveka uzeli kao zrtvu. Jedan od boljih nastavnika u mojoj osnovnoj.


anonimus

, *.adsl-1.sezampro.rs

Kakve lazi o jadnom coveku! Roditelji tuze da bi izvukli kes , videli da je neki bedni ucenik-roditelj prijavio i zato ga zatvorili pa pomislili da mogu i oni. Sramota za Srbiju da kruze ovakve gnusne lazi o coveku. Bio je cudan, kao sto je vec napomenuto ali nikako ne verujem u takve stvari. Mozete ga pljuvati jer ga ne poznajete


Učenik OŠ Vladimir Nazor

Štasni mi je predavao, bio razredni. Nikada ali nikada nije se desilo nista ni blizu ovoga sto sve pišu. Prosto mi je neverovatno da tolike godine u školi, a i pre i posle, nisam ama ništa loše čuo o njemu. Bio je jedan od omiljenijih nastavnika, odličan predavač, ispravan, pošten i veoma realan čovek. Nastavili smo druženje godinama. Čudna mi je jedna stvar, a to je, da nas 35 njegovih učenika, puta 5 razreda iz generacije, puta 4 god. provedenih u oš, pa puta još 15 god. (pomnoži-saberi-oduzmi) nikada ni trunka toga niko od nas nije ni u šali čuo.


oliveric nebojsa komsija profesora

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Sta da pisem decu sa m poznavao kao vulkanizer za kola i biciklove,dosta sam ih prilikom vrsenja usluga ispitavao i pitao o krivici a,svi su se u jednom slozili,nije nikako kriv i postovali su ga

ko ga je osudio je vkriv i stradace od Boga


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 996.8 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?