Novi antisemitski grafit na bilbordu u Novom Sadu

17:12:00 27.12.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Danas je prekrečen još jedan antisemitski grafit koji je, ovaj put, bio ispisan na bilbordu na ulazu u tunel Mosta slobode, sa sremske strane.

Novi antisemitski grafit na bilbordu u Novom Sadu

Foto: Instagram Miloš Vučević




Na bilbordu na kom je slika novosadske Sinagoge i poruka "Visit NS", nepoznata osoba ispisala je sprejom "judenfrei" i nacrtala precrtanu Davidovu zvezdu.

To je na svom profilu na društvenim mrežama osudio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Gradska vlast je odmah uklonila ove sramotne reči jer ne želimo i nećemo dozvoliti da neodgovorni pojedinci ruše ono što vekovima negujemo u našem gradu - poštovanje različitosti. Podsećam da su Srbi uz Jevreje i Rome narod koji je najviše propatio zbog anticivilizacijskih i rasističkih ideja nedavne prošlosti. Uveravam vas da će svaka poruka mržnje kao što je ovaj grafit biti obrisana, a počinioci će biti kažnjeni", napisao je Vučević u svojoj objavi.

Inače, pre tri dana prekrečen antisemitski grafit na Detelinari. Na grafitu je pisalo „Nazad u pećnicu“ i bila je nacrtana precrtana Davidova zvezda. Taj grafit mržnje su prekrečili aktivisti inicijative "Vidi, gari, ne može!".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
12°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 997.3 mb
Vetar: 8 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?