Novi aparat za zračnu terapiju počinje s radom do kraja sedmice

10:03:00 15.03.2016, Komentara: 0

Prvi od tri nova aparata za zračnu terapiju, koji su nabavljeni prošle godine, do kraja sedmice počeće sa radom na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici.

Na listi čekanja za zračnu terapiju trenutno je 800 pacijenata, pa na Institutu očekuju da će novim aparatom do kraja godine čekanje biti ukinuto.

Novi aparat za zračnu terapiju počinje s radom do kraja sedmice

Na Institutu kažu da je novi aparat u završnoj fazi testiranja i da će znatno unaprediti lečenje pacijenata koji boluju od malignih bolesti.

"Ovaj aparat, koji se nalazi u novoformiranom bunkeru Instituta za onkologiju Vojvodine, jedan je od tri najsavremenija aparata koji trenutno postoje na svetu i koji će omogućiti ne samo ubrzano zračenje naših pacijenata već i uvođenje novih tehnologija zračenja i to čak tri nove vrsta tehnologija", rekao je Miloš Lučić, direktor Instituta za onkologiju Vojvodine.

Nebojša Malenković, direktor Uprave za kapitalna ulaganja, rekao je da su svi aparati instalirani, testirani, provereni i samo je pitanje momenta kada će početi da rade.

"Do kraja sedmice ćemo pustiti u rad prvi aparat, a onda nekoliko sedmica od tog datuma ćemo pustiti i druga dva aparata, to zavisi od tehničkog prijema objekta u kome se oni nalaze, reč je naravno o objektu Kamenica 2", kaže Malenković.

Nabavka tri nova aparata, vredna oko milijardu dinara, čak šest puta bila je obustavljana zbog žalbi ponuđača. Ipak, Republička komisija za zaštitu prava ponuđača svaki put je presudila da je Uprava za kapitalna ulaganja poštovala zakon.

Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?