Novi biciklistički spektakl na Petrovaradinskoj tvrđavi

19:09:00 12.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Jedina međunarodna UCI biciklistička trka ove godine u Srbiji, ujedno i kvalifikaciona trka za OI u Parizu biće održana u nedelju, 18. septembra, na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Novi biciklistički spektakl na Petrovaradinskoj tvrđavi

Foto: Aleksandar Miškov



Peti Petrovaradin fortress MTB kup, Philippe Wagner Petrovaradin fortress bike festival, okupiće najbolje bicikliste iz Srbije, regiona i evropskih država kao što su Švajcarska, Italija, Belgija i Norveška.

Ulaz je besplatan, a start prve trke je u 11.30 časova za mlađe kategorije, dok je glavna trka zakazana za 13 časova kod Akademije umetnosti.

- Očekujemo oko 250 takmičara iz Srbije, regiona i sveta. Trka se vozi u 15 starosnih kategorija dok ova međunarodna UCI trka pobednicima među juniorima i juniorkama donosi 30 olimpijskih bodova, a pobednicima među seniorima i seniorkama 60 olimpijskih bodova. Ova trka je odlična prvenstveno za naše takmičare jer mogu da probaju da upišu prve bodove u UCI rang listu ove godine. Kuriozitet je što je trka na Petrovaradinskoj tvrđavi jedina UCI trka ove godine u međunarodnom kalendaru, te ujedno izdvaja Novi Sad od svih drugih gradova u Srbiji. Veoma mi je drago što u ovim teškim uslovima i kriznim vremenima uspevamo da organizujemo ovako važan događaj za biciklistički sport - izjavio je direktor Biciklističkog kluba Novi Sad i organizator trke Nemanja Vajs.

Inače, trka, koja se vozi u prvoj kategoriji Svetske biciklističke federacije UCI, a za Kup Srbije, je kvalifikaciona u okviru ciklusa Pariz 2024 Olimpijskih igara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 996.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?