Novi ginekološki ultrazvuk za Dom zdravlja na Limanu

18:09:00 21.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Ambulanta Doma zdravlja na Limanu dobila je novi ginekološki ultrazvučni aparat, koji će omogućiti pregled oko 600 žena mesečno. Za aparat je iz gradskog budžeta izdvojeno blizu šest miliona dinara.

Novi ginekološki ultrazvuk za Dom zdravlja na Limanu

Dr Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja „Novi Sad“, rekao je da ovaj aparat, marke „Samsung Medison“, spada u grupu najsavremenijih aparata koji se trenutno nalaze u Novom Sadu.

- Na njemu će se obavljati oko 150 pregleda nedeljno, što znači da će oko 600 žena biti detaljno pregledano na mesečnom nivou. Kod njega postoji mogućnost komparacije svih nalaza što omogućava praćenje cele trudnoće, utvrđivanje napretka ili eventualnih odstupanja od normale što daje mogućnost blagovremene reakcije – rekao je Bojat.

Prof. dr Zoltan Horvat, član Gradskog veća za zdravstvo, rekao je da je u toku nabavka još jedne 4D sonde, a trebalo bi da budu kupljeni i ultrazvučni aparati za potrebe kardiologije, prevashodno dečje kardiologije, kao i aparat za preglede abdomena sa posebnim dodatkom za preglede krvnih sudova vrata i ekstremiteta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?