Novi izlaz na auto-put od 1. avgusta

12:06:00 25.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Severni krak auto-puta Beograd–Subotica, odnosno buduća petlja na ukrštanju auto-puta i Bulevara Evrope (petlja "Sever"), biće puštena u saobraćaj od 1. avgusta.

Zoran Drobnjak, v.d. direktora "Puteva Srbije" kaže da će, osim ovog projekta povezanog s Bulevarom Evrope, biti urađen i put Novi Sad - Rumenka – Kisač – Stepanovićevo, dug oko 13 kilometara.

- Za to je potrebno prvo da se uradi projekat i javna nabavka, a potom ćemo raditi i deonicu od tri kilometra na putu Futog–Begeč, za šta već imamo stari projekat koji bi trebalo da se redukuje - rekao je Drobnjak.

Novi izlaz na auto-put od 1. avgusta

U ZIG-u kažu da poslednja faza izgradnje Bulevara Evrope, duga tri kilometra, dobro napreduje. Preostalo je da se prevuče završni sloja asfalta od 882 metra i da se završi 50 metara prilaza mostu nakon njegovog završetka.

Druga deonica, od mosta, odnosno Primorske ulice, do auto-puta počela je da se gradi 10. novembra 2014. godine. Duga je 1,8 kilometar, takođe sa četiri saobraćajne trake i obostranim pešačkim i biciklističkim stazama, kao i s javnim osvetljenjem. Predviđena je izgradnja kružne raskrsnice s Primorskom ulicom i izgradnja atmosferske kanalizacije. Na delu trase postavljen je noseći asfaltni sloj, dok se ostali deo priprema za asfaltiranje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?