Novi mural posvećen ljubavi krasi deo fasade zgrade u Novom Sadu

19:10:00 20.10.2019, Komentara: 0

Novi Sad - „Ljubav“ je poruka koju šalje novi mural u Novom Sadu, naslikan na obnovljenoj fasadi jednog dela zgrade u blizini Kulturne stanice „Eđšeg“, u ulici Antona Čehova. To je poklon svetski priznatog multimedijalnog umetnika i dizajnera Bena Džonstona Novom Sadu, koji je želeo da ostavi umetnički trag nakon svog boravka i rada.

Novi mural posvećen ljubavi krasi deo fasade zgrade u Novom Sadu


Mural je oslikan na crvenoj fasadi, dok je belim slovima ispisano „Love“ (Ljubav). Mural je zanimljiv i zbog toga što sa sobom nosi 3D efekat, te ukoliko posmatrate iz određenog ugla možete da vidite da slova „talasaju“. Upravo ovakav način oslikavanja jeste stil koji je svojstven Džonstonu.

Zašto baš ljubav za mural? Benova ideja bila je da poruka koju će njegov rad svakodnevno prenositi prolaznicima bude pozitivna.

Kako je saopštila fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, stanari zgrade sami su predložili da baš njihova fasada, koja „gleda“ u „Eđšeg“ bude obnovljena i ulepšana, što dodatno doprinosi čitavom okruženju, pogotovo tokom različitih događaja u „Eđšegu“.

Nažalost, ostatak fasade zgrade na kojoj se nalazi mural će morati da sačeka neko drugo vreme da bude i ono vredno nečije ljubavi i ulepšavanja.

Više o ovom umetniku i konferenciji na kojoj je učestvovao možete pročitati OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?