Novi protest i koncert zbog smena i otkaza na RTV-u

13:07:00 04.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Protest inicijative Podrži RTV biće održan večeras od 18 sati ispred zgrade televizije u Ulici Maksima Gorkog, pod sloganom "Ponosno i glasno".

Novi protest i koncert zbog smena i otkaza na RTV-u

Prošlo je dva meseca od kada je Upravni odbor nezakonito smenio direktora programa Radio-televizije Vojvodine, a potom i 14 novinara, urednika i voditelja. U međuvremenu autorski ugovori nisu produuženi honorarcima koji su potpisali saopštenje podrške smenjenim kolegama.

"Otkazi u RTV se nastavljaju, a uprava ćuti i bez ijedne reči razara ono što je bilo sjajno, energično, pametno, entuzijastično... Dođite i vi da podelite sa nama svoje probleme i da se zajedno pobunimo protiv politizacije naših života i karijera. Mi smo zaslužili da živimo i radimo u ovoj zemlji", navodi se u pozivu na protest.

Okupljanje će biti ispred zgrade RTV-a, nakon čega će kolona otići do upravne zgrade javnog servisa u Ulici Ignjata Pavlasa 3. Tu će biti održan protesni koncert na kom će svirati bendoovi KILLO KILLO banda, Šinobusi, Wolfram, Don't Touch Anything i Tri kapljice.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?