Novi protest protiv policijske represije i torture

13:07:00 20.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Protest zbog policijske represije i torture biće održan danas, a okupljanje je u 19 časova ispred Osnovnog javnog tužilaštva (zgrada novosadskog suda) u Sutjeskoj 3.


Novi protest protiv policijske represije i torture



Kako navode organizatori, borba za istinu i pravdu se nastavlja jer je za sada krivična prijava podneta samo protiv jednog policajca, a u napadu na mladića ometenog u razvoju, kako i snimci pokazuju, učestvovalo je njih trojica. Organizatori skupa su podsetili da je u prvom saopštenju u petak Policijska uprava Novi Sad navela da su mladića pretukla "nepoznata lica", a da je nekoliko sati nakon toga u drugom saopštenju MUP-a rečeno da je Sektor unutrašnje kontrole pokrenuo krivični postupak protiv inspektora Slobodana Drmanca.

- Nećemo dozvoliti obmanjivanje javnosti i manipulaciju poluistinama. Svi znaju da Slobodan Drmanac nije bio sam te noći. Javnost traži odgovornost svih policajaca koji su učestvovali u ovom krivičnom delu i za njihove nadređene. Režim je spreman da žrtvuje jednog kako bi zaštitio sve počinioce i njihove nalogodavce. Zato je važno da se svi pojavimo na skupu i da im pokažemo da im to ovog puta neće proći - navodi se u pozivu na protest.


Novi protest protiv policijske represije i torture

Foto: Dalibor Stupar



Organizatori podsećaju da su zahtevi isti kao i na protestu u četvrtak, a to je da se objave istinite informacije u vezi sa onima koji su zlostavljali i mučili mladića ometenog u razvoju, da počinioci daju ostavke i da budu procesuirani. Takođe, traži se puštanje na slobodu svih onih koji su tokom nedavnih protesta privedeni, prebijeni i osuđeni pod lažnom optužbom i s lažnim svedočenjima policajaca, kao i da se novac namenjen policiji preusmeri u zdravstvo kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije koronavirusa.



Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?