Novi protest SzS u petak

13:10:00 24.10.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Nov protest protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu biće održan u petak na Pozorišnom trgu.

Novi protest SzS u petak


Na skupu će govoriti akademik i nekadašnji prorektor Beogradskog univerziteta Dušan Teodorović i studenti Univerziteta u Novom Sadu.

- Sa ovonedeljnog protesta ponovo će biti upućen zahtev sudskim vlastima da iz kućnog pritvora puste radnika valjevske fabrike "Krušik" Aleksandra Obradovića, koji je uhapšen pod optužbom da je objavio informacije o trgovini oružjem u kojoj učestvuje otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, a od Etičkog odbora Univerziteta u Beogradu biće zatraženo da poništi doktorsku disertaciju ministra finansija Siniše Malog zbog toga što je ministrov rad u većem delu prepisan iz stručnih radova drugih autora – navodi se u saopštenju SzS.

Takođe, sa protesta će ponovo biti pozvana opoziciona, demokratska i građanska javnost u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica.

Kao što je već poznato, "Savez za Srbiju" i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine.

Protest počinje u 18 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?