Novi protesti protiv diktature

14:04:00 04.04.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Studentski pokret Novog Sada najavio je za večeras novi protest protiv diktature i sistema. Studenti će u 18 sati krenuti iz kampusa i doći do Trga slobode gde će im se pridružiti i ostali građani.

Novi protesti protiv diktature

"Studentski Pokret Novog Sada poziva sve studente, studentkinje, nezadovoljne i obespravljene građane i građanke kojima je dosta laži, prevara, pljačkanja, bede i ugnjetavanja da se okupimo i pokažemo šta mislimo o postojećem sistemu uopšte, kako onima koji su uspeli da se osiguraju na njegovom čelu ovim izborima, tako i onima čija je to bezuspešna namera bila", piše u njihovom pozivu.

Osim u Novom Sadu protest će biti održan i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Užicu, Zrenjaninu, Boru, Jagodini...

Inače, Studentski pokret je podsetio da je na današnji dan, Nacionalni dan studenata, policija Kraljevine Jugoslavije ubila studenta Žarka Marinovića, koji se zajedno sa svojim kolegama borio za svoja prava ali i prava svih obespravljenih ljudi u tadašnjoj državi, i dodali da je tada takvih, kao i danas, bilo ubedljivo najviše.

Zbog najavljenog protesta Studentska asocijacija Novog Sada otkazala je obeležavanje Nacionalnog dana studenata u kampusu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 93%
Pritisak: 997.0 mb
Vetar: 7 m/s, NW
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?