Novi Sad bez titule za Omladinsku prestonicu Evrope

09:11:00 26.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Naš grad ostao je bez titule Omladinska prestonica Evrope 2018 godine. Iako se našao među pet finalista, i bio jedini grad u finalu van Evropske unije, ta titula pripala je portugalskom primorskom gradu Kaškaišu. Portugalci su u trci za ovu jednogodišnju titulu pobedili Novi Sad, Mančester, Peruđu i mađarski Kečkemet.

Novi Sad bez titule za Omladinsku prestonicu EvropeKaškaiš, foto: Thinkstock

Kaškajišu je ovo bila treća uzastopna kandidatura, a Novom Sadu tek prva, zbog čega je dobio dodatne bodove, ali i višemilionska sredstva uložena u aplikaciju. Žoana Branko Lopez, vođa kandidature grada Kaškajiša, rekla je da bi volela da upravo Novi Sad ovu titulu osvoji naredne godine i ponudila svoju pomoć ka tom cilju.

Nemanja Milenković, vođa projekta Omladinska prestonica Evrope 2018, prisustvovao je proglašenju dobitnika i već planira narednu kandidaturu.

"Nastavljamo da se borimo za titulu Omladinske prestonice Evrope, uvereni da ćemo u naredne dve ili tri godine doneti titulu u Novi Sad. Smatram ovaj rezultat velikim uspehom, a i konačno su, posle dužeg vremena mladi stavljeni u fokus donosilaca odluka i, što je još važnije, javnosti", rekao je Milenković.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?