Novi Sad bogatiji za 2.634 sadnice različitih vrsta drveća

16:04:00 28.04.2024, Komentara: 0

Novi Sad – U Novom Sadu je posađeno 2.634 sadnice različitih vrsta drveća.

Novi Sad bogatiji za 2.634 sadnice različitih vrsta drveća


U JKP „Gradsko zelenilo“ kažu da su od novembra do sredine aprila najviše sađeni koprivići, kedrovi, likvidambi, katalpe, omorike, ukrasne trešnje, javori, platani i bagremi.

- Najveći broj sadnica posađen je u okviru programa obnove zelenila koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Takođe, u velikoj meri obnovu zelenila u gradu su pomogle društveno-odgovorne kompanije kroz donacije sadnica u akciji „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ koja je počela u novembru prošle godine – navode u tom preduzeću i ističu da je sađeno u svim delovima grada.

- Samo na Limanu III, u blokovima uz ulice Narodnog fronta, Šekspirove, Bulevar Despota Stefana i Balzakovu, posađeno je 340, a u Limanskom parku 205 novih sadnica. Drveće je sađeno i na Novom naselju, Detelinari i Novoj Detelinari, u kvartovima kod Betanije, oko Bulevara oslobođenja i Bulevara Evrope, na Klisi, Grbavici, Adamovićevom naselju, u centru grada i gradskim parkovima. A nove sadnice posađene su i u dvorištima 16 osnovnih i srednjih škola u gradu i prigradskim naseljima - preciziraju u JKP „Gradsko zelenilo“.

Pored drveća, na više lokacija posađeno je i 2.735 sadnica žive ograde, 850 sadnica ruža, kao i 13.168 stabljika različitih vrsta šiblja. Sve novoposađene sadnice se redovno zalivaju, a u narednim danima sve će biti prihranjene mineralnim đubrivima i aminokiselnima.



Foto: Facebook/ Gradsko zelenilo


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 83%
Pritisak: 1007.1 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Pon 7° - 23° Pretežno sunčano
Uto 9° - 22° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?