Novi Sad će dobiti arheološki park

16:01:00 23.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Gradska vlast napravila je prve korake kako bi Novi Sad u narednih nekoliko godina dobio arheološki park.

Novi Sad će dobiti arheološki park


Kako navodi Radio021, osam godina od kako su prilikom izgradnje Bulevara Evrope pronađena izuzetna arheološka otkrića i od kako je začeta ideja da Novi Sad dobije arheološki park na Sajlovu, lokalna vlast je odlučila da počne poslove oko projektovanja, što je preduslov da usledi i gradnja ovog važnog kulturno-istorijsko-turističkog kompleksa.

Odbornici Skupštine grada će u petak, 26. januara raspravljati o izradi Plana detaljne regulacije 12 ari prostora između Bulevara Evrope i Gradskog groblja, na kojem će se nalaziti arheološki park. Izrada ovog plana je uslov kako bi se raspisao i urbanističko-arhitektonski konkurs za izgradnju arheološkog parka, a uslove će dati Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada.

Plan predviđa da će kompleks imati više funkcionalnih podcelina, i to tematski park gde će biti prikazane iskopine, celinu sa muzejom i amfiteatrom koja će imati obrazovnu funkciju, parkovski uređene površine i prateće servisne površine sa parkingom.


Izvor: Radio021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?