Novi Sad će dobiti heliodrom u sklopu bolnice na Mišeluku

13:05:00 15.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad – U sklopu kovid bolnice koja se gradi na Mišeluku trebalo bi da bude izgrađen i prvi bolnički heliodrom. Barem tako najavljuje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Novi Sad će dobiti heliodrom u sklopu bolnice na Mišeluku


On je gostujući na Radio-televiziji Vojvodine istakao da izgradnja nove kovid bolnice protiče dobro, te da veruje da će ona biti završena u datom roku.

- Ima ideja da se, čak, proširi i ceo ovaj potez, razmišlja se i o heliodromu, da to bude prva bolnica koja će imati heliodrom u Novom Sadu. Potpuno menjamo Mišeluk, imamo divnu zgradu RTV na jednom kraju Mišeluka, i bolnicu na drugom kraju, i ostaje predivan jedan potez koji treba da se razvija, ali tu treba da budu i obdaništa, škola, parkovi… - izjavio je on.

Vučević je juče rekao i da je odlučeno da Republika otkupi još nekoliko okolnih parcela na kojima bi bio uređen prostor za heliodrom, jer u Novom Sadu ne postoji odgovarajući prostor za sletanje i uzletanje helikoptera koji prevoze pacijente.

Problem sa nedostatkom heliodroma prisutan je godinama. Jedini prostor koji ima dozvolu za sledanje helikoptera je u sklopu „Ciklonizacije“. Kod Instituta u Sremskoj Kamenici postoji prostor namenjen za sletanje helikoptera, ali nije u funkciji od devedesetih, zbog okolnog visokog drveća. Vojni i policijski helikopteri koji prevoze pacijente ili organe za transplantaciju godinama su sletali na policijska centar na Klisi, Sajmište ili na pomoćne terene FK Vojvodina, na čijem je prostoru izgrađen TC Promenada. Međutim, to su bile privremene lokacije.


Izvor: RTV, 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?