Novi Sad će se opet kandidovati za Evropsku omladinsku prestonicu

12:03:00 27.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novi Sad će podneti kandidaturu za Evropsku omladinsku prestonicu 2019. godine. Iako je portugalski grad Kaškaiš dobio tu titulu za 2018. godinu, organizacioni odbor Novog Sada smatra da je borba za ovu titulu tek počela. Novi Sad će se opet kandidovati za Evropsku omladinsku prestonicu

Omladinska prestonica Evrope 2019. (OPENS2019) ima za cilj da podrži mlade da postanu proaktivni inicijatori pozitivnih promena i inovativnih ideja u društvu, kako u gradu Novom Sadu tako i na nacionalnom, regionalnom i internacionalnom nivou. Kandidatura grada Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope je poziv mladima da se aktivno uključe u sopstveni razvoj i izgradnju sopstvene nezavisnosti. Zato je moto kandidature "Opening doors".

- Nakon prošlogodišnjeg ulaska u najuži krug, ove godine, ponosno možemo da kažemo da je celokupna omladinska zajednica podržala Kandidaturu grada, te tako ove godine okupljamo čak 91 omladinsku organizaciju i organizaciju za mlade - kaže Vukašin Grozdanović, koordinator Inicijative.

Koordinatori Inicijative smatraju i da su konačno, posle dužeg vremena, mladi stavljeni u fokus donosilaca odluka i, što je još važnije, javnosti. Zato su se Inicijativi za kandidaturu Novog Sada za evropsku prestonicu mladih pridružile i brojne studentske organizacije koje u tome vide šansu i platformu za dalje povezivanje i razvoj.

Zbog toga OPENS2019. u utorak 29. marta, organizuje i prvi ovogodišnji Omladinski forum mladih.

- Ideja je da na jednom mestu okupimo omladinske organizacije i organizacije za mlade koje su podržale Inicijativu Novog Sada za kandidaturu za Evropsku prestonicu mladih, te da, kroz kvartalne sastanke, predstavimo izveštaje o napretku puta kandidature. Mnogo bitnije, cilj nam je da Omladinski forum zapravo preraste u mesto na kome će se razgovarati sa donosiocima odluka o omladinskoj politici u Novom Sadu - kaže Grozdanović.

Ilustracija: lucianf / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 995.7 mb
Vetar: 6 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?