Novi Sad dobija 100 podzemnih kontejnera

17:08:00 16.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani će uskoro moći da koriste još 100 podzemnih kontejnera. Za njihvou nabavku i ugradnju JKP "Čistoća" će izdvojiti 75.088.800 dinara.

Novi Sad dobija 100 podzemnih kontejnera

Nakon javne nabavke to preduzeće je potpisalo ugovore sa firmama „Eko-signal” i „Urban solušns” iz Beograda, koje se bave gradnjom podzemnih kontejnera, i preduzećem „Enerdži pro” iz Novog Sada, koje je zaduženo za građevinske radove. Kao nosilac posla navodi se „Eko-signal”, dok su druge dve firme učesnici.

"Dnevnik" piše da u odabranoj ponudi i u ugovoru koji je se nalaze na sajtu "Čistoće" nema podataka o tome ko je zadužen za izradu i ugradnju softvera i alarma za kontejnere, a u konkursnoj dokumentaciji od 13. jula se navodi da kontejneri treba da poseduju opremu za merenje popunjenosti i odgovarajući softver za praćenje.

Obavljanje zadataka pratiće terenska aplikacija, uz prikaz osnovnih informacija o kontejnerima, kao što su lokacija, vreme poslednjih deset pražnjenja i slično. Osim toga, treba da poseduje i opciju prijave nadležnoj službi uočenih nepravilnosti, oštećenja, krađe i slično, uz opis problema s postavljanjem fotografije kao dokaza navedene nepravilnosti.

Softver bi trebalo da obezbedi i praćenje obavljanja zadataka na mapi, s pozicijom vozila i nivoom popunjenosti.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?