Novi Sad dobija četvrti most koji će spajati Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu

17:05:00 23.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Potpuno je izvesno da će Novi Sad dobiti i četvrti most preko Dunava koji bi trebalo da spaja Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je za RTV da je Vlada Srbije, na predlog Novog Sada i uz podršku predsednika republike, proglasila projekat novog mosta u Novom Sadu za projekat od nacionalnog značaja.

Novi Sad dobija četvrti most koji će spajati Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu


- Sada je potpuno izvesno da Novi Sad dobija i četvrti most i očekujem da ćemo brzo krenuti i sa radovima - rekao je Vučević.

Kako je naveo, novi, četvrti most u Novom Sadu, na Dunavu, neophodan je da bi se rasteretio saobraćaj i povezali ljudi koji dolaze iz pravca Bačke Palanke i koji dolaze sa beočinske i sremske strane.

- Četiri bulevara se takoreći spajaju u novi most, bulevar Patrijarha Pavla, bulevar Evrope, Cara Lazara i Cara Dušana - rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, most će prelaziti preko Ribarskog ostrva i spojiće se sa kameničkom obilaznicom.

Radovi će biti finansirani kao projekat od nacionalnog značaja, jer on nije značajan samo za Novi Sad, već je od nacionalnog infrastrukturnog značaja, istakao je gradonačelnik.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?