Novi Sad dobija dva nova dečja igrališta

13:01:00 03.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad će uskoro postati bogatiji za dva nova dečja igrališta.

Novi Sad dobija dva nova dečja igrališta

Foto: ugzins.rs



Jedno igralište biće izgrađeno u Petrovaradinu, u delu gde nedostaju sadržaji tog tipa, a u pitanju je zelena površina između ulica Zlatarićeve i Božidara Adžije, a drugo je predviđeno u dvorištu vrtića „Veseli vozić“ u Ulici Janka Čmelika, kako bi deca dobila što kvalitetnije uslove boravka u toj predškolskoj ustanovi.

Na oba igrališta biće postavljena podloga od tartana i četiri rekvizita - njihalica, ljuljaška, kula za penjanje i multifunkcionalna kompozicija, koja se sastoji od po četiri kule sa dva tobogana, dva tunela i dva mostića.

Pored sprava za igru, biće postavljen i urbani mobilijar tako će oba igrališta dobiti po jednu klupu i korpu za otpatke.

Ukupna vrednost investicije je 18.923.880 dinara, a radovi će biti izvedeni u okviru ugovorenog roka od 60 dana

- Fizička aktivnost dece i socijalizacija sa vršnjacima važan su deo procesa odrastanja, što Grad Novi Sad prepoznaje i neprestano se trudi da mališanima obezbedi prigodno okruženje u vidu bezbednih i uređenih prostora za igru i druženje - ističu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije i napominju da će novopostavljeni rekviziti biti usaglašeni sa važećim Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?