Novi Sad dobija kulturnu stanicu i na Novom naselju

17:01:00 11.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad bi trebalo da dobije devetu kulturnu stanicu koja će se nalaziti na Novom naselju, a planskom dokumentacijom predviđena je na uglu ulica Bate Brkića i Seljačkih buna.

Novi Sad dobija kulturnu stanicu i na Novom naselju

Foto: Grad Novi Sad



Jedan od najvećih objekata namenjenih kulturi prostiraće se na 2.800 kvadratnih metara i imaće četiri nivoa – suteren, prizemlje i dva sprata.

U zgradi će se nalaziti velika i mala multifunkcionalna sala za projekcije, koncerte, predstave i druge manifestacije. Osim toga, predviđeni su i sadržaji poput muzičkog studija, izložbenog prostora, biblioteke, te prostorija u kojima će biti organizovane različite radionice, predavanja i slično.

Objekat će imati ravan krov sa terasom, na kojoj je planirano da tokom leta budu organizovane različite aktivnosti na otvorenom, a u podzemnoj etaži tog objekta nalaziće se garaža.

Novac za gradnju ovog objekta planiran je u gradskom budžetu i to je jedna od investicija Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove za ovu godinu, a procenjeno je da će realizacija koštati 58,6 miliona dinara. Imajući u vidu da je novac obezbeđen, preostaje još da se pripremi konkursna dokumentacija i raspiše tender za izvođača.



Izvor: Dnevnik, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?