Novi Sad dobija novih 12 javnih česmi

18:07:00 09.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Na 12 mesta u gradu JKP „Vodovod i kanalizacija” postavlja na hidrantima česme koje će tokom letnjih žega biti na usluzi Novosađanima i posetiocima Novog Sada.

Novi Sad dobija novih 12 javnih česmi


Portparolka „Vodovoda i kanalizacije” Borislava Latinović kazala je za Dnevnik da će, za razliku od prethodnih godina, ovog puta to biti funkcionalne javne česme. Ona je i apelovala da građani i posetioci Novog Sada česme ne lome.

Kao i do sada za kontrolu ispravnosti vode za piće u gradu nadležan je Institut za javno zdravlje Vojvodine, koji svakodnevno proverava kvalitet 18 uzoraka vode iz vodovodne mreže i s javnih česmi. Prema njihovim podacima, voda u vodovodu je zdravstveno bezbedna.

- Institut jednom mesečno kontroliše i zdravstvenu ispravnost vode iz javnih bunara, kao alternativnih izvora vodosnabdevanja. Ta voda ne sadrži mikrobiološke i fizičko-hemijske opasnosti, ali ne zadovoljava odredbe nacionalnih normativa. Voda bude mutna i sadrži povećanu koncentraciju ukupnog gvožđa i mangana. Ona ne predstavlja opasnost po zdravlje ljudi, ali izaziva primedbe potrošača, tako da se građanima savetuje da za piće koriste vodu iz gradskog vodovoda – kaže šef Odseka za humanu ekologiju Instituta dr Emil Živadinović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?