Novi Sad dobio Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja

09:03:00 03.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad je dobio Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja. Naime, ambulanta Doma zdravlja „Novi Sad“ u Almaškoj ulici, nakon rekonstrukcije i adaptacije otvorena je za potrebe Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja.

Novi Sad dobio Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja

Foto: Grad Novi Sad


Centar će imati lokalni i regionalni značaj jer će objediniti aktivnosti za unapređenje reproduktivnog zdravlja i za podršku Programu sprovođenja populacione politike, a služiće i za edukaciju zdravstvenih radnika i saradnika, prosvetnih radnika, učenika osnovnih i srednjih škola u Vojvodini koji bi u svojim sredinama sprovodili adekvatne aktivnosti, ali i edukovali druge na tom polju.

Okosnicu Centra će činiti Škola za trudnice, Savetovalište za mlade, juvenilni ginekolog, stomatolog, patronažne sestre opredeljene za praćenje ranog razvoja, a biće formirana tri nova savetovališta i to Škola roditeljstva, Škola za bake i deke i Savetovalište za dojenje.

Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja je osnovan pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada sa ciljem da bude namenjen celokupnoj zajednici.

Rekonstrukciju objekta vrednu 55 miliona dinara, finansirali su Grad, sa 38.333.330,00 dinara i Republika sa 16.666.670,00 dinara, a donacija NIS a.d. u iznosu od 15 miliona dinara, realizovana je u okviru programa ''Zajednici zajedno 2019'' i to za opremanje prostora i nabavku opreme.

Objekat je rekonsturuisan je po instrukcijama Zavoda za zaštitu spomenika kulture jer je na inicijativu Udruženja Almašani i Grada, odlukom Vlade, ceo potez od Almaške do Saborne crkve pod posebnim režimom zaštite, a u objektu je obezbeđen i prostor namenjen Udruženju Almašana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 996.3 mb
Vetar: 5 m/s, WNW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?