Novi Sad dobio novu gradsku vlast - Milan Đurić ostaje gradonačelnik

08:08:00 29.08.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Odbornici Skupštine grada juče su izabarali novi gradsku vlast , a za gradonačelnika Novog Sada ponovo je izabran Milan Đurić.

Novi Sad dobio novu gradsku vlast - Milan Đurić ostaje gradonačelnik

Foto: Grad Novi Sad


Đurić je postao prvi čovek grada u oktobru 2022. godine, nakon što je sadašnji premijer, Miloš Vučević, imenovan za ministra odbrane. Dve godine pre imenovanja na mesto gradonačelnika bio je zamenik gradonačelnika, a od 2012. godine do 2020. član Gradskog veća za upravu i propise.

Takođe, juče je izabran i zamenik gradonačelnika i Gradsko veće.

Funkciju zamenika gradonačelnika u naredne četiri godine obavlja će Đurađ Jakšić iz Srpske radikalne stranke. Interesantno je da su gradonačelnik i njegov zamenik školski drugovi koji su išli u isti razred Isidorine gimnazije.

Izabrani su i novi, stari članovi Gradskog veća: Milovan Amidžić - za upravu, propise,i urbanizam, Aleksandar Bulajić - za saobraćaj i puteve, a Milan Radojević - privreda.

Dejan Mandić je izabran za člana Gradskog veća zaduženog za finansije, Dejan Šijak za komunalne poslove, član Gradskog veća za zdravstvo je doktorka Aleksandra Ilić, a Petar Đurđev član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Predsednica udruženja „Čepom do osmeha“ Vanja Petković je nova članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne odnose, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost, Sonja Radaković za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, Tijana Delić za kulturu, a Tatjana Medved za sport i omladinu.


Đurić: Novi Sad će nastaviti politiku razvoja


Đurić je u Skupštini grada izložio svoj program i tom prilikom poručio da će nastaviti politiku razvoja Novog Sada.

- Ja bih se zahvalio građanima koji su našoj koaliciji dali apsolutno poverenje da možemo da nastavimo započeto 2012. godine, da gradimo mostove, škole, puteve. Izašli smo sa novim timom, od nas 13 je devetoro novih. Veliki iskorak za grad Novi Sad, izazovne su godine ispred nas, ali imamo tim za borbu - rekao je Đurić .

Istakao je da će se nova gradska uprava fokusirati na nekoliko tačaka, a tri ključne tačke u novom mandatu biće voda i vodosnabdevanje, Petrovaradinska tvrđava i njena studija, kao i stvaranje regionalne deponije.

Đurić je najavio i proveru učinka za šest meseci.

- Videćemo ko je koliko radio i da li je dobro radio. Ako nije, menjaćemo se. Fokus će nam biti na građanima - kazao je gradonačelnik Novog Sada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1021.5 mb
Vetar: 2 m/s, ENE
Čet 7° - 17° Promenljivo oblačno
Pet 8° - 20° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?