Novi Sad dobio poligon za ekstremne sportove

13:01:00 08.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad je dobio poligon za ekstremne sportove koji se nalazi na Limanu III, a ljubitelji adrenalinskih izazova svoj kutak u kome će moći da se oprobaju u različitim akrobatskim veštinama.

Novi Sad dobio poligon za ekstremne sportove

Foto:ugzins.rs



Poligon za ekstremne sportove nalazi se kod studentskih domova i sastoji se od dve celine: pumptrack i parkour.

Kako pojašnjavaju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, pumptrack poligon namenjen je svim uzrastima i vrstama korisnika. Staza, koja je u obliku srca, predstavlja kombinaciju isturenih krivina i može se koristiti za bicikle, trotinete, skejtbord, rolere... Brza vožnja može započeti bilo gde na stazi, dok različite deonice nude različite linije i visine vožnje, od jednostavnih do veoma teških. Ovaj poligon je bezbedan i dizajniran u skladu sa evropskim standardima, tako da ga mogu koristiti i osobe sa posebnim potrebama. Vozna površina poligon je široka i glatka, izgrađena od polietilenske plastike u okviru od impregniranog drveta sa nosivim metalnim šipkama.

Za razliku od pumptracka, parkour predstavlja fizički način kretanja u urbanoj sredini i savladavanje prepreka na efikasan i individualan način - trčanjem, skakanjem, penjanjem i vešanjem, koristeći se samo snagom vlastitog tela. Parkour poligon sastoji se od devet elemenata i ne zahteva prethodno sportsko iskustvo i posebnu opremu, a podstiče vežbanje bez pravila i ograničenja kretanja. Rekviziti su postavljeni na podlozi od veštačke trave, a celokupan prostor oplemenjen je urbanim mobilijarom.

Izgradnja ovog parka za ekstremne sportove koštala je Grad nepunih 30 miliona dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
15°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?