Novi Sad dobio prolaz Milana Mladenovića

14:11:00 05.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Prolaz Milana Mladenovića otvoren je danas u centru grada, tačno 21 godinu nakon smrti ovog umetnika. Prolaz se nalazi u Zmaj Jovinoj 22.

Inicijativa da frontmen i tekstopisac EKV-a Milan Mladenović dobije lokaciju sa svojim imenom u Novom Sadu počela je još 2008. godine, a Skupština grada je krajem septembra donela odluku da Mladenoviću na ovaj način bude odata počast.

Novi Sad dobio prolaz Milana MladenovićaFoto: 021.rs

Boba Škrbić, jedan od osnivača Koncerta godine, kaže da je prolaz počast umetniku.

"To je institucionalno priznanje da posao muzičara, rokenrol novinara, organizatora događaja, autora i umetnika nije uzaludan, da to nije potkultura, alternativa ili podzemlje, iako smo odatle svi potekli - ipak smo zvanično deo kulturnog i umetničkog establišmenta i miljea", rekao je Škrbić na otvaranju.

Dušan Kovačević iz Egzita koji je podržao inicijativu, rekao je da je važno što je prolaz dodeljen baš u Zmaj Jovinoj ulici, ulici jednog od najvećeg novosadskog pesnika. Kovačević je najavio da će na predstojećem Egzitu deo festivala biti posvećen upravo Milanu Mladenoviću.

"Veliku zahvalnost želim da iskažem Koncertu godine, što smo kao klinci imali priliku da slušamo EKV", rekao je Kovačević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?